vrij

Over Mezelf

Ik ben Marianne van Marrewijk, therapeute, gespecialiseerd in het omgaan met en loslaten van emoties. Ik woon in Schipluiden samen met mijn man en vier kinderen.

In 1994 ben ik in Wateringen een eigen praktijk gestart als oefentherapeut Mensendieck. In de jaren erna heb ik verschillende bij- en nascholingcursussen gevolgd. Maar ik wilde meer dan alleen maar met lichaamshoudingen bezig zijn en startte daarom “Mensendieck en Meer”. In deze praktijk hield ik cliënten letterlijk en figuurlijk een spiegel voor, zodat ze zich bewust werden van hun houding ten opzichte van hun lichaam en hun emoties. Ik heb me daarbij ontwikkeld tot NLP-practitioner en natuurgeneeskundig gezondheidsadviseur. Toen ik in contact kwam met EFT (Emotional Freedom Techniques) voelde ik dat dit voor mij de beste methode was om mensen te helpen bij lichamelijke klachten. Onder het tabblad Therapie vindt u hierover meer informatie.

Ik zoek naar echt contact, een verbinding met iedereen die ik in mijn praktijk ontvang. Daar neem ik ook de tijd voor. En ik merk dat die aandacht en betrokkenheid al een eerste stap zijn bij het op weg helpen van mensen. Luisteren is hierbij het sleutelwoord, niet alleen naar de woorden, maar ook naar de dieper liggende emotie. Zo zoeken we samen naar een mogelijkheid om blokkades uit de weg te ruimen.

Mijn uiteindelijke doel is om je te helpen en begeleiden naar het moment waarop jij zelf emotioneel, fysiek en sociaal weer sterk genoeg bent om verder te kunnen. Het is belangrijk dat jij je welkom en veilig voelt bij mij. Wie of wat je ook bent, het is goed zo, want je mag zijn wie je bent.