ontspanning

Therapie

Ik begeleid je bij het aanpakken van lichamelijke klachten. Ik help je de onderliggende problemen onder ogen te zien de gekoppelde emoties te benoemen en je ervan te bevrijden. Hierdoor kom je beter in je vel te zitten en kun je op eigen kracht weer verder.


Ik maak hierbij gebruik van verschillende technieken:

  • Emotional Freedom Techniques. Dit is een methode, waarbij de emoties die vastzitten aan een bepaalde ervaring of gebeurtenis worden uitgedoofd door middel van kloppen op het lichaam. Hiermee kun je allerlei klachten die te maken hebben met stress, spanning, burn out, hyperventilatie, maar ook fysieke klachten of verslavingsgedrag aanpakken. Je vindt meer informatie over EFT op: www.eftnederland.nl
  • NLP - Neurolinguïstisch programmeren. Dit is een methode die je leert aan de slag te gaan met je vijf zintuigen, gedachten en gevoelens. Je manier van denken kan ervoor zorgen dat oude en wellicht belemmerende emoties telkens weer worden opgeroepen. Je bent in de loop van je leven op een bepaalde manier 'geprogrammeerd'. Ik leer je hoe je je vaste “programma” kunt aanpassen, zodat je beter met je gedachten en emoties kunt omgaan.
  • Ontspanningstechnieken
  • Oefentherapie Mensendieck. Deze methode leert je bewust om te gaan met je lichaam. Hierdoor ga je kiezen voor een betere houding en een gezondere manier van bewegen.

Werkwijze

In een kennismakinggesprek (meestal telefonisch) bespreken we je hulpvraag en kijken we of er een klik is waarop we verder kunnen bouwen. Mochten we besluiten verder te gaan, dan kun je hier een intakeformulier invullen en maken we een afspraak voor een intakegesprek. Hierin bespreken we wat het doel is dat je wilt bereiken en de obstakels die hierbij in de weg liggen. Dit leggen we vast in een individueel plan van aanpak.
In de sessies gaan we uit van jouw gevoelens en wensen. Je geeft aan hoe je een situatie beleeft en hoe je het zelf graag zou willen veranderen. De veranderingen in je gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedrag geven je weer grip op de situatie.